Szubjektív / Blog / Karácsony gyűlölet

Linkajánló

Karácsony gyűlölet

Évek óta azt tapasztalom, hogy egyre jobban gyűlölöm a karácsony környéki időszakot. Lassan ott járok, hogy egy Bosch kép, a Keresztvitel alakjai ugranak be, amint látom, milyen erőszakosan, milyen gátlástalanul próbálnak rámtukmálni megvadult emberek minden szart, mindezt az ünnepre hivatkozva.

És még csak az utcára sem kell kimennem: pár hete az Akismet naponta durván ezer(!) kommentspamet fog meg. Körülbelül napi ötven átjön a szűrőn, ezekre én raktam rá egyedi szabályt. Mindemellett átlagban napi száz körül kapok emailspamet, sajnos a megváltoztathatlan címemre. (Egyedül a Paypal-nél adtam meg augusztusban. Kár volt - egyből adatbázisba került.)

Hányinger.

Régóta érett bennem a dolog, idén végleg bekeményítettem: kilépünk a körből. Ebben az évben fenyőfa még lesz, jelképes ajándékok szintúgy lesznek (közülük egyik remélhetőleg egy adásvételi szerződés) - és ennyi.

Jövőre meg még ennyi sem. Félrerakunk valamennyi pénzt és elhúzunk a retekbe. Hogy félre valahová egy erdőbe, ahol élő fenyőfa alá rakhatunk ki apró ajándékokat, vagy elmegyünk egy közepesen távoli városba (Bécs, Prága, München, Zágráb) ahol gondtalanul csavaroghatunk - még nem tudom. De egy biztos - idéntől már csak élményeket adunk egymásnak, mást nem.

A szeretet ünnepén.

Forrás: MiVanVelem
CreativeCommons


© halmaz.hu