Szubjektív / Blog / Klikkelő izom

Linkajánló

Klikkelő izom

Az alábbi kis szösszenetet dr Schwarzbauersonnenbruder Jámbor neves klikkelő izom kutató segítségével hoztam össze.

Mi az a klikkelő izom?

Ez egy olyan újfajta izom, amely a 90-es évek közepén fejlődött ki a számítógépes egeret használók körében (min 1000 kattintás/nap). Jellemzője a piros duzzanat a mutatóujj felső részén illetve a kézfejen a mutatóujjtól a csuklóig. Az alábbi ábrán piros színnel jeltöltem az izmot.

Csúnyán néz ki. Fáj is?

Nem, nem fáj. Kivéve akkor, ha sokat a beteg sokat túrja az orrát. Dr Schwarzbauersonnenbruder Jámbor németországi klinikáján több esetben is az orrában ragadt a klikkelő izommal rendelkező páciensek mutatóujja az orrlyukukban. Természetesen később szappannal sikerült kiszedni a ‘hibás ujjat’.

Ez fertőző betegség?

Igen, de csak anális úton terjed.

Halálos a klikkelő izom?

Általában nem, de többségében igen. Ööö egyéb esetben forduljon kezelőorvosához gyógyszerészéhez.

Van rá gyógymód?

Jelenleg nincs biztos gyógymód. Enyhébb esetekben pihentesse mutatóujját legalább 3 napig. Súlyosabb esetekben Zámbó Jimmy valamelyik CD-jét tegye be a fagyasztóba, miután lehűlt erőltesse rá a beteg mutatóujjára. Fontos, hogy a Király arcával díszített felét nézze a beteg a lemeznek, ellenkező esetben nem működik ez a módszer.

Azt hiszem a fiamnak/lányomnak klikkelő izma van.

A legfontosabb, hogy biztosítsa róla ugyanúgy szereti gyermekét ahogy eddig. Éreztesse vele, nem különbözik az emberektől, nem más. Amennyiben mégis különbözik tőlük, kerti locsolóval mossa le utódját, törölje szárazra majd rakja ki a napra. Jobb ötletünk nincs.

Öröklődhet ez a betegség?

Sajnos igen. Jellemzője, hogy anyai ágon öröklődik. Ázsiai kutatók beszámoltak olyan esetekről is, ahol mesterségesen kellett táplálni az újszülöttet, mert édesanyja mellbimbóit nem táplálkozásra használta, hanem aprócska mutatóujjával nyomogatta.

További kérdéseikkel nyugodtan forduljanak dr Schwarzbauersonnenbruder Jámborhoz akinek az email címe a következő: schwarzbauersonnenbruder_jambor@schwarzbauersonnenbruderjamborklinika.de .

Forrás: Kétéltű világa
CreativeCommons


© halmaz.hu