Szubjektív / Vélemény rovat
Vélemény - Blog

Linkajánló
A Magyar Református Egyház az adónk 1%-át kéri - no de hogyan?
Olvasom a Magyarországi Református Egyház 1%-ért folyamodó internetes hirdetését ami a freemailes levelezőládám felett jelent meg...
Egy új irodalmi műfaj
A "szofi" egy új irodalmi műfaj. Én találtam ki. E rövidke név mozaikszó, az angol social-fiction rövidítése (ejtsd valahogy így: szosöl-fiksőn), angolosan tehát sofi vagy esetleg so-fi a rövidítése. Jelentése: társadalmi fantasztikum.
Az Alkoholkultúráról (aforizmák és közmondások társaságában)
Világviszonylatban (ahol feljegyzik) az italozók egyharmada fiatal, 18-24 éves, és míg régen a kocsma, és az otthoni töltögetés is kizárólag a férfiak kiváltsága volt, ma egyre több nő nyúl pohárért.
Inkább tartsunk "Csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van! Nap"-ot!
20. Gitározz, zongorázz, vagy harmonikázz! - BS: Ha mindezt köztéren teszed, szép kis summát összeszedhetsz! (...)
46. Meditálj, vagy imádkozz! – BS: "Óh, Istenem, mikor lesz már vége ennek a napnak?!"
Egy vörös tangabugyi és egy narancssárga alsógatya különös találkozása
Egy vörös tanga bugyi és egy narancssárga alsógatya különös találkozása egy ruhaszárító kötélen. (Szatirikus helyzetelemzés hazánkról, illetve a két nagy párt viszonyáról.)
Az Mc.'s új reklámja
Az ember mindig is gondolta, hogy a McDonald’s (a későbbiekben: Mc.’s) multinacionális, agymosó szuper vállalat mindenre képes. Tudta, hogy mit sem törődve emberrel, állattal, felrúgva minden erkölcsit küzd világunk szent céljaiért: A hatalmas profitért, és a mindent uraló gazdasági hatalomért.
Kitől várhatjuk (és milyen formában) a nyelvtanítás reformját?
1. Legyen egy kis nyelv anyanyelvi beszélője. Olyan nyelv legyen az anyanyelve, amelynek nincsenek (számottevő) rokonai. 2. Legyen erősen motivált - pl. ebből éljen meg, és megélhetése függjön a teljesítményétől...
Békés egymás mellett félés
Én úgy gondolom, a közlekedés olyan, mint az ideális gáz: a forgalom mindig kitölti a rendelkezésére álló teret. Ha széles utakat, jól autózható városokat építünk, akkor az olyan tömeggyűlölő autósok is, mint pl. én, előveszik a kocsit és azzal járnak.
1 2 3 4 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu